Welkom bij Mollie Hondenservice

U bent hier op het goede adres als u op zoek bent naar een hondenoppas, hondentrimster, kynologisch instructeur, gedragstherapeut i.o. en uitlaatservice voor honden die tjdelijk niet door hun eigen baas kunnen worden uitgelaten.

U kunt met uw hond bij mij terecht voor opvoeding en training. Ik train niet volgens achterhaalde theorieen zoals de dominantietheorie die uit gaat van conflict en machtsstrijd, alsof honden de hele tijd zitten te bedenken hoe zij de alfa kunnen worden. Deze theorie is in 1970 ontstaan na een onderzoek door David Mech bij een groep willekeurige wolven in gevangenschap die elk 1-2 vierkante meter tot hun beschikking hadden. Dit gebrek aan leefruimte veroorzaakte veel stress en onderlinge strijd waarbij werd gevochten en omdat David Mech dacht dat dit normaal gedrag was voor wolven is zo de dominantietheorie ontstaan. Door dit onderzoek is het jarenlang de gewoonte geweest om de hond op te voeden dmv correcties, dominantiehandelingen en het advies om honden het onderling te laten uitvechten om de zogenaamde dominante hond een lesje te leren. De wolven uit het onderzoek 'corrigeerden' elkaar ten slotte ook op deze manier en wilden de alfa worden, dacht men!

Dezelfde David Mech heeft jaren later(1989-1999) hetzelfde onderzoek gedaan op een groep wolven en constateerde dat zijn eerdere onderzoek niet correct was. Door de moderne techniek was het mogelijk om deze wolven in hun natuurlijke omgeving te observeren en uit dit onderzoek kwam naar voren dat een roedel niet uit een groep willekeurige wolven bestaat maar in feite 1 grote familie is en dat wolven in hun natuurlijke omgeving nauwelijks agressie vertonen zoals bij de groep wolven in het eerdere onderzoek wel het geval was. Wolven hebben profijt van een veilige roedel zonder gevechten en als er al toevallig een conflict plaats vond had dit voornamelijk te maken met aandacht, voedsel e.d. In al die jaren onderzoek is nog nooit geregistreerd dat wolven elkaar corrigeren d.m.v. pijn. En zo heeft de dominantietheorie, die het gebruik van correcties en dominantiehandelingen rechtvaardigt in het verleden veel leed veroorzaakt. Nu weten we dat correcties de hond onzeker en bang kan maken en problemen met agressie kan versterken. Gelukkig zijn er andere manieren om een hond duidelijk te maken wat we van hem verwachten  

Ik maak dus geen gebruik van correcties of corrigerende hulpmiddelen. Door mijn ervaring en opleiding zien mijn lessen er waarschijnlijk anders uit dan u gewend bent. De lessen hebben betrekking op situaties die u in het dagelijks leven tegen komt en zijn gericht op het voorkomen van probleemgedrag. Mijn doel is dat uw hond en u het leuk met elkaar hebben, elkaar begrijpen en problemen kunnen oplossen.

Voor informatie kunt u contact opnemen per mail. hondenservice@outlook.com of even bellen 06- 23590956.

Met vriendelijke groet,

Anita Oranje


 

 Klik voor informatie Hondenetiquette

 

Hollandse Schapendoes en Tibetaanse Terrier rennen door de sneeuw.


Links;

Hondenpenningen 'De Vrolijke Pootjes'

Startpagina Netherlands, Honden.Uwpagina.nl, Winterswijk.hids

Blije huisdieren. nl, trimsalons op zn bestfbg.nl, dierenpension-info.nl

hondentrimsalon-info.nl,  dieren.startpagina.nethttp://www.honden-uitlaatservices.nl

                           

 

Share